Doe jij wel eens iets buiten het gebruikelijke?

//Doe jij wel eens iets buiten het gebruikelijke?

Zo ben ik deze zomer weer eens op een ongebruikelijke reis geweest. Nee, niet naar een ver exotisch en vooral arm land. Ik was gewoon thuis.

Het schrijven en foto’s maken voor een aantal challenges, brachten me bij heel oude foto’s en bijpassende herinneringen. Soms zelfs naar verre uithoeken van mijn geheugen.

Dat is op zich al een aanrader.

Je leert op een andere manier naar bekende zaken te kijken. De inzichten die je erdoor krijgt zijn onbetaalbaar. Een heel goede vorm van therapie om zo maar eens onbezonnen te stellen.

Zo realiseer ik me nu dat noch Hanneke – mijn oudste zus, noch Marion – mijn hartsvriendinnetje vanaf de 1e klas mijn grootste steun en toeverlaat waren. Nee, mijn beste vriendin op de lagere school was Hilda. Ze was ruim 30 jaar ouder dan ik en de moeder van drie buurjongens. Buurvrouw Hilda dus.

Een veilig rustpunt.

Bij haar was ik altijd welkom om te knutselen, een kopje thee te drinken uit het kleine servies of gewoon even weg te dromen naast haar, als zij met haar breiwerkje bezig was.

En dat deed ik ook altijd als ik me alleen voelde. Even naar de buurvrouw lopen en gedag zeggen.

Zij deed dan niets speciaals. Ze vroeg niets, oordeelde niet, vertelde me niet wat te doen. Nee, zij schoof gewoon een stukje op en maakte een plekje voor mij. Ik was welkom en kreeg haar onvoorwaardelijke aandacht.

Warme herinneringen.

In de vakanties gingen wij met het gezin nooit weg. Miste dat ook niet – kan mezelf goed vermaken en dat was toen ook al zo. Verzon de avontuurlijkste verhalen, bouwde in miniatuur of in het echt levende taferelen na, zoals een filmstudio in maquette of een huifkar met onze bok ervoor.

En als ik toch de behoefte had om even weg te gaan, dan ging ik een dagje bij haar op visite. Soms bleef ik dan een nachtje slapen, om dan weer met nieuwe avonturen in het hoofd de straat over te steken en blij mijn familie te begroeten.

Doe jij wel eens iets buiten je routine?

Door totaal andere bezigheden op te pakken dan je altijd doet – een andere vakantiebestemming kiezen of je vrije avond anders invullen dan je gewend bent bijvoorbeeld. Het kan je verrassen welke nieuw of vergeten kanten je van jezelf ontdekt.

Kom eens uit je comfortzone! Niet zo zeer om jezelf te verbeteren of anders te worden. Meer om je te verwonderen en weer blij te zijn met jezelf en al het mooie dat er in je leven is.

2019-08-07T18:14:29+00:00