Opruimen en ruimte maken voor een nieuw begin

//Opruimen en ruimte maken voor een nieuw begin

De laatste weken van december zijn voor mij een tijd van bezinning. Achteruit kijken en de balans opmaken.

Elke maand.

Elke maand met haar overwinning of teleurstelling wordt even aandachtig van alle kanten bekeken. Als er nog iets is blijven liggen – nog niet helemaal goed is uitgewerkt of ontgonnen, dan gaat dat op mijn lijstje.
Jawel, ik heb een eindejaarlijstje met daarop alle niet goed afgeronde situaties. Wat gaat er mee naar het nieuwe jaar. Wat heeft nog wat aandacht nodig voordat ik het afwerk. En wat kan meteen naar de milieu-straat.

Zeg nou eerlijk.

Want zeg nou eerlijk – sommige onderwerpen blijf je maar uitstellen en voor je uit schuiven. Ik weet er alles van. Jaren heb ik bepaalde wensen, plannen en half afgeronde projecten maar met me meegesleept met het goede voornemen het dit nieuwe jaar toch echt aan te pakken en af te maken. Om vervolgens aan het einde van dat jaar weer hetzelfde goede voornemen te nemen …

Even pas op de plaats maken.

Nu weet ik dat het goed is om zo nu en dan zaken, die je maar mee blijft sjouwen te herwaarderen. Is het op dit moment in mijn leven nog wel zo actueel of gewenst. Wat wil ik er nog mee of wat kan ik er nu van leren. Die oude boel eens lekker opruimen geeft zo’n fijn gevoel: wat een ruimte. En je voelt je ook nog eens kilo’s lichter – mooi meegenomen toch, zo na die (calorie) rijke feestdagen 😉

Schakel professionele hulp in

Mocht je niet op hulp van familie of vrienden kunnen rekenen, dan is het een goede stap om professionele hulp te zoeken. Op school kun je vaak terecht bij je begeleider of een maatschappelijk werker. Daarnaast kun je voor praktische, emotionele en financiële ondersteuning bijvoorbeeld op Mantelzorg.nl kijken. Hier vind je een overzicht van diverse vormen van hulp en kun je ook hulp vinden in jouw regio.

Ik ben er weer klaar voor.

Nu ik dit alles weer heb gewaardeerd en de balans heb opgemaakt, kan ik goed gemotiveerd en met veel vertrouwen die goede voornemens de wereld in slingeren om ze het aankomend jaar ook werkelijk op te pakken en uit te werken.

Ik wens jou ook een mooi, avontuurlijk, vruchtbaar en waardevol nieuwe jaar toe vol vertrouwen in jezelf en je toekomst!

En vind je het nog niet gemakkelijk om in je eentje die soms ongrijpbare situaties te beschouwen en er een draai aan te geven – meld je aan voor een gratis aandacht voor jouzelf gesprek – ik help je graag.

2019-07-11T08:09:25+00:00